Infrapunasauna

Infrapunasaunassa pääset rentoutumaan treenin jälkeen, tutustu infrapunasaunan hyötyihin!


​​​​​​​Rentoudu ja palaudu

Infrapunasaunassa infrapunasäteet lämmittävät kehon kudoksia suoraan. Olennainen ero tavalliseen saunaan on se, että kudokset lämpenevät syvemmältä ja solujen lämpötila nousee, minkä seurauksena hikoilu on intensiivistä jo suhteellisen matalassa lämpötilassa. On todettu että infrapunasaunassa hikoilu voi olla 3-4 kertaa voimakkaampaa kuin perinteisessä saunassa.

Infrapunasaunan positiiviset terveysvaikutukset perustuvat pääosin syvälle kehon kudoksiin vaikuttavaan lämpösäteilyyn, joka saa aikaan merkittävää aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastumista. Tällä on todettu olevan muun muassa seuraavanlaisia etuja:

  • infrapunasaunassa elimistöstä poistuu kuona-aineita
  • lievittää ja poistaa kipuja: muun muassa päänsärkyä ja lihaskipuja
  • aineenvaihdunnan vilkastuminen lisää kalorinkulutusta ja auttaa painonhallinnassa
  • nopeuttaa elimistön palautumista ja toimii sen vuoksi erinomaisena liikunnallisen elämäntyylin tukena

Ennen infrapunasaunaa peseydytään ja infrapunasaunassa rentoudutaan pyyhe päällä. Suositusaika hyötyjen saavuttamiseksi on 30 minuuttia saunomista kerralla ja n. 2-3 kertaa viikossa. Infrapunasaunassa ei ole yhtä kosteaa kuin perinteisessä saunassa, joten voit lukea vaikka kirjaa tai lehteä saunoessasi. Infrapunasaunat ovat suihkutilojen yhteydessä erikseen sekä naisilla että miehillä.


Infrapunasaunan käyttö on omalla vastuulla, ja mikäli olet esimerkiksi raskaana, diabeetikko, tai jos kehossa on silikonia tai muuta kehoon alkuperäisesti kuulumatonta, keskustelethan halutessasi ensin lääkärin kanssa ennen infrapunasaunomista.

​​​​​​​

Ohjeistus infrapunasaunan käyttöön keskuksessa:

Saat saunan päälle virtanapista. Lämpötila on säädetty automaattisesti 55´C, ethän koske muihin säätöihin! Sauna on päällä automaattisesti aina kaksi tuntia kerrallaan. Saunaa ei tarvitse laittaa pois päältä jolloin sauna on valmiina seuraavalle. Sauna lämpeää noin 20 minuutissa.


FUNilta löydät lukolliset pukukaapit, joissa voit säilyttää tavaroitasi treenien ajan.

Lue lisää